Taivaalliset browniet

perjantai 4. heinäkuuta 2014

Let them eat cake

- Marie Antoinette

Nämä taivaalliset browniet ovat pomminvarma päätös aterialle. Kevyiksi näitä ei voi kyllä kutsua. ;) Sen verran hurja on voin ja suklaan määrä. Ohje on alkuperäisin Sikke Sumarin Rakastan ruokaa -kirjasta. Olen tehnyt siihen hieman omia muutoksia. Kokosin tähän pari vinkkiä, jotka auttavat onnistumaan täydellisesti.

- Teethän browniet aitoon voihin. Tähän herkkuun margariini sopii suunnilleen yhtä hyvin kuin kuuma kaakao hellepäivään.
- Paistoajassa tulee olla hyvin tarkka. Brownieiden kuuluu olla päältä hieman rapeita, mutta sisältä sulaa. Tarkkaile paistaessasi koostumusta hammastikun avulla.

200g tummaa suklaata
250g voita
Vapaavalintainen 1.5-2dl pähkinöitä (pekaani- ja saksanpähkinöitä)
1.8dl vehnäjauhoja
0.5tl leivinjauhetta
1.5-2dl fariinisokeria
Reilu hyppysellinen suolaa
4 kananmunaa

Sulata voi vesihauteessa. Lisää sulaan ja kuumaan voihin paloina suklaa, anna sen sulaa voin joukkoon. Lisää seokseen jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe. Sekoita huolellisesti ja lisää myös fariinisokeri ja suola. Vispaa kananmunat kevyesti erillisessä kulhossa ja lisää ne. Lopuksi halutessasi lisää rouhitut pähkinät.

Paista 180 asteessa 20-30min. Sopiva vuoan koko on noin 15x25cm. Ole tarkka paistoajan kanssa, se vaihtelee vuoan koonkin mukaan. 
Tarjoile browniet mahdollisimman tuoreina vaniljajäätelön sekä tuoreiden mansikoiden kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi!