Maailman ihanin mustikkapiirakka

tiistai 30. syyskuuta 2014

"I eat cake because of it's somebody's birthday somewhere"

Ihanaa mustikkapiirakkaa maanantain kunniaksi! Löysin tämän ohjeen viime viikolla uusimmasta Gloriasta ja tietenkin sitä piti kaltaiseni sokerihiiren päästä testaamaan heti. Tässä herkussa yhdistyy yksinkertaisuus, puhtaat raaka-aineet, nopeus ja herkullisuus. 

 Piirakka valmistuu tosiaan nopeasti, ja mikä parasta sellaisista aineksista, joita on usein aina kotona. Ainoa mikä ehkäpä vaatii ennakointia on, jos haluat tarjota piirakan kanssa jäätelöä. Senkin tarvittaessa lähimmästä kaupasta kipaisee piirakan paistuessa! 
Mustikkapiirakka

175 g voita
1/2 tl leivinjauhe
3 dl vehnäjauho
1 dl sokeria
1 rkl kaardemummaa

Noin 6 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria

Lisää kuivat aineet sulatettuun voihin. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle (sormia kannattaa kostuttaa levittäessä). Tämän jälkeen lisää mustikat pohjan ylle. Sen jälkeen lisää vielä mustikoiden päälle yhteen sekoitetut perunajauhot ja sokeri. Minä sekoittelin tässä kohtaa hyvin kevyesti mustikoita ja jauhoseosta, jotta sekoittuisivat mahdollisimman tasaisesti. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
Tarjoile vaikkapa hyvän vaniljajäätelön kera. Itse luotan Pappagallon versioon, joka on kuin kotonatehtyä; ihanan sorbettimaista, vaniljaista ja samettista. 

Toivon teille ihanaa alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi!