Sitruuna-marenkipiiras

torstai 11. helmikuuta 2016

"When life brings you lemons. Make lemonade"

Sitrushedelmät ovat nyt sesongissa ja aivan ihania. Niitä syön tietenkin ihan sellaisenaan, mutta etenkin sitruuna-marenkipiiras on täydellistä juuri tähän aikaan vuodesta. Se suorastaan tuo kevään tullessaan! Oman versioni kuorrutan italialaisella marengilla, mikä on hieman tavallista marenkia työläämpi tehdä, mutta todella vaivansa arvoista.

Minun piti julkaista tämän resepti vasta huomenna, mutten malttanut! 



Sitruuna-marenkipiiras

Pohja

100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl leivinjauhetta (unohdin tämän ja toimii siis ilmankin)
0,5 dl sokeria
Ripaus suolaa

Sekoita pohjan ainekset huolellisesti keskenään ja levitä vuoan päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Täyte

25 grammaa voita
n. 1 sitruunan mehu ja kuori (käytin luomusitruunaa ja ne olivat melko pieniä, joten laitoin 2)
2,5 dl kylmää vettä
4 keltuaista
3 rkl perunajauhoa
1,5 dl sokeria

Laita kaikki ainekset kattilaan (voin voit sulattaa ensin miedolla lämmöllä kattilassa, se helpottaa hieman). Keitä koko ajan sekoitaen kunnes seos on kiehahtaa ja on sakeaa. Levitä sitruunatäyte pohjan päälle, kunnes se on jäähtynyt. 

Marenki

4 valkuaista
2,5 dl sokeria
Hieman vajaa 1 dl vettä

Keitä sokeri ja vesi, kunnes niistä tulee kirkas seos (noin 10 min ajan). Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sitten sokeriseos varovasti koko ajan sekoittaen. Valmis marenki levitetään sitruunatäytteen päälle (jäähtyneenä). Saat kauniin värin siihen pitämällä piirasta hetken uunissa grillivastuksen kanssa (todella pienen hetken, kärähtää helposti) tai kaasupolttimella kuten minä tein. 

Herkkuhetkiä!

4 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa superhyvältä! Tätä on pakko leipoa pian.
    EllenR

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Tämä oli kyllä niiiin herkkua pitkästä aikaa!

      Poista
  2. Voi ei, sun blogia ei pidä lukea nälkäisenä, pakko pistää tämä resepti ylös ;) Samoin toi uutuus marabou-suklaa kuulostaa tosi hyvältä, itse olen maistanut sitä missä on niitä salmiakkirakeita ilman daim-rakeita, joten toi pääsee testiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi testaamaan tätä, täydellinen kevätherkku! <3 Ja anteeksi, kun vastaaminen viivästyi näin paljon!

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!